LINGUINE Z CHORIZO I CZOSNKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron linguine

    200 gram
  • chorizo

    50 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/6 łyżeczki
  • sól morska

  • parmezan

    30 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w dobrze osolonej wodzie al dente.Kiełbasę chorizo pokroić w plasterki a następnie każdy plasterek przekroić na cztery części.Na patelni rozgrzać oliwę krótko podsmażyć pokrojone chorizo a pod koniec smażenia dodać posiekane ząbki czosnku.Teraz na patelnię przełożyć odcedzony gorący makaron i wszystko razem mieszając podgrzewać na małym ogniu przez 3 minuty.Na końcu doprawić całość posiekaną natką pietruszki,pieprzem i solą do smaku.Gotowe danie przełożyć na talerze i posypać pokrojonym w cieniutkie plasterki parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 07.03.2016 21:20
pyszne danie
MAR3STA 17.11.2015 10:10
bardzo apetyczne danie
Dorota76 14.11.2015 10:40
lubię takie
Bernadeta1 13.11.2015 17:35
smaczny obiadek
adelajda 13.11.2015 16:07
szybki i smaczny obiadek :)
mileneczka5 13.11.2015 15:55
smaczny pomysł na makaronowe danie:)
aginaa 13.11.2015 15:38
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat