Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

limanda w sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryba 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 2% 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku 3 szczypty
oliwa 1/4 szklanki

Sos

masło 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
kapary całe Smak 3 łyżki
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: limanda w sosie

Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć.
Oprószyć przyprawą do ryb, skropić sokiem cytrynowym.
Rozkłócić jajko z mlekiem i solą.
Panierować w jajku i bułce tartej .
Smażyć na rozgrzanym oleju po 3 minutki z każdej strony.
Na małej patelni, roztopić masło, dodać odsączone z zalewy kapary, sok z cytryny.
Podsmażać około 1 minuty doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Usmażone ryby, polać sosem .
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.07.2014 21:22
musi być smaczna taka rybka
Aannkaa82 28.07.2014 19:56
Ciekawa jestem jak smakuje bo takiej rybki jeszcze ine próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak