likier pigwowy

likier pigwowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wódka

    1 litr
  • owoców pigwy

    1 kg
  • cukier1

    kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania likier pigwowy

1.Pigwę wyszorować ,pokroić na ćwiartki.Wrzucic do dużego słoja.
2.żasypujemy cukrem.Odstawiamy na 2 tygodnie-co kilka dni wstrzasamy słojem.Po tym czasie odcedzamy i dolewamy wódki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

rakow2
rakow2 17.06.2011 14:05
mam pigwy w swoim ogródku
agogo2 29.03.2011 13:30
dobre
Krzysztof42 20.11.2010 16:55
fajny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat