Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier malibu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 szkl
woda 1 szkl
wiórki kokosowe 100 g
mleko skondensowane niesłodzone 1/2 puszki

Porada

Zamiast mleka skondensowanego niesłodzonego do likieru można dać 0,5 l śmietany kremówki 30 %

Przepis i sposób przygotowania na: Likier malibu

Wiórki wsypujemy do słoika zalewamy wodą wymieszaną ze spirytusem i odstawiamy na tydzień. Codziennie potrząsamy słoikiem. Po tym wiórki odcedzamy na gęstym sicie. Oba mleka miksujemy krótko mikserem i wlewamy ciurkiem alkohol. Likier przelewamy do karafki i odstawiamy do przegryzienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 25.06.2017 22:28
no to zdrówko:)
Janina 25.06.2017 18:35
Pięknie podany;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak