Likier malibu

Likier malibu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Likier malibu

Wiórki wsypujemy do słoika zalewamy wodą wymieszaną ze spirytusem i odstawiamy na tydzień. Codziennie potrząsamy słoikiem. Po tym wiórki odcedzamy na gęstym sicie. Oba mleka miksujemy krótko mikserem i wlewamy ciurkiem alkohol. Likier przelewamy do karafki i odstawiamy do przegryzienia się.
JulkaTomeczek
Zamiast mleka skondensowanego niesłodzonego do likieru można dać 0,5 l śmietany kremówki 30 %

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

katarzynka455 25.06.2017 22:28
no to zdrówko:)
Janina 25.06.2017 18:35
Pięknie podany;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat