Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier krówkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 510 g
śmietana 30% 0,5 l
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
wrzątek 4 łyżki
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Likier krówkowy

Kawę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Masę krówkową miksujemy na gładką masę, wlewamy ostudzoną kawę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, alkohol i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany likier przelewamy do butelek i odstawiamy na kilka dni do przegryzienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak