Likier krówkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa

    510 g
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • wrzątek

    4 łyżki
  • wódka

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Masę krówkową miksujemy na gładką masę, wlewamy ostudzoną kawę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, alkohol i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany likier przelewamy do butelek i odstawiamy na kilka dni do przegryzienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat