Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kokosowy

mic
2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 sztuka
mleko skondensowane niesłodzon 1 sztuka
spirytus 150 ml
wiórki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kokosowy

Spirytus zalewamy wiórkami kokosowymi np. w słoiku i odstawiamy na 10 dni. Po dziesięciu dniach oddzielmy spirytus od wiórek kokosowych, za pomocą pieluchy tetrowej( ja tak robię). powstały alkohol przelewamy do garnka i gotujemy stopniowo dodając mleka, nie odwrotnie, by się nie zważyło. Gotowy likier przelewamy do butelek.


Jeżeli likier będzie dla Was zbyt gęsty, można go rozrzedzić dodając jeszcze jedno mleko.

Wiórki sa swietne do ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 19.03.2013 14:26
jest pyszniutki, super
TEtalicha 02.10.2012 22:57
dawno nie robiłam tego alkoholu, alew barku butelka jeszcze jest
Tahitha 15.01.2012 12:00
Nareszcie mam to na co miłam ochotę od dłuższego czasu. Dzięki za przepis :)
LuKaSz4761 15.12.2011 00:51
superowo
PaniMISIOWA 04.12.2011 09:19
fajny pomysł
iga2 15.11.2011 13:35
jest pyszny
Grazyna0211 14.11.2011 18:19
pycha
gottrina 02.11.2011 19:03
świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak