Ligawa pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ligawa wołowa

    1 kg
  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • rozmaryn świeży

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ligawa pieczona foto
Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z musztardą, miodem i olejem, dodać rozmaryn, pieprz i sól
Krok 2 - Ligawa pieczona foto
W przygotowanej marynacie obtoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Ligawa pieczona foto
Rozgrzać patelnię grillową i obsmażyć mięso z każdej strony na rumiano.
Krok 4 - Ligawa pieczona foto
Przełożyć ligawę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.
Krok 5 - Ligawa pieczona foto
Piec godzinę, wyjąć mięso i odstawić na chwilę by "odpoczęło"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat