Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnie wiejskie jadło

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 40 dag
fasola szparagowa 40 dag
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
boczek wędzony 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letnie wiejskie jadło

Kroki postępowania

1
Ziemniaki wyszorować i ugotować w lekko osolonej wodzie w mundurkach.Nastepnie ostudzić i obrać ze skórki.
Krok 1 - Letnie wiejskie jadło foto
2
Fasolkę oczyscić odciąć końce wrzucić na posolony werzątek i gotować około 15 minut,osączyć wystudzić. Cebulę obrać posiekać drobno,boczek pokroić w cienkie paseczki i wraz z cebulą zrumienic na rozgrzanym maśle na patelni.Skwareczki boczku z cebula zdjąć na talerz a tłuszcz powstały ze smażenia zagotować z octem winnym.
Krok 2 - Letnie wiejskie jadło foto
3
Na dużym półmisku ułożyc ziemniaki i fasolę posypać boczkiem z cebulą ,polać sosem winnym posypać pieprzem i posolić do smaku.
Krok 3 - Letnie wiejskie jadło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.08.2013 11:55
pychotka, załapie się na takie ? :D
Magda60 29.07.2013 20:58
bardzo smaczne
Mniam 27.07.2013 22:59
Lubię takie jedzonko.
Janina 27.07.2013 21:01
Bogato na talerzu;)
Adamorek 27.07.2013 18:40
świetne takie proste i wiejskie
eMMe 27.07.2013 18:16
Super obiadek!:)
Magula 27.07.2013 17:35
bardzo fajna kombinacja
IwonaDD 27.07.2013 17:32
z boczkiem pychota !!!!!!!!
msmors 27.07.2013 17:10
ciekawe jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak