Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa warzywna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
ziemniaki młode 6 sztuk
marchewki 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
brokuł 1 sztuka
kalafior 1/2 sztuki
pieczarki 250 g
groszek konserwowy 400 g
koper świeży 1 duży peczek
serek topiony 100 g , śmietankowy
jogurt naturalny 150 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa warzywna

1.Skrzydełka zalać ok 2,5 l. wody , zagotować. Zebrać szumowiny.
2.Marchew pietruszkę oraz ziemniaki obrać , umyć , pokroić w nie duże kostki. Pora przekroić wzdłuż ,dokładnie wypłukać każdą warstwę liści, pokroić w pół plasterki. Do garnka dodać warzywa.
3.Brokuła z kalafiorem umyć , podzielić na malutkie różyczki. Pieczarki obrać , umyć pokroić w pół plasterki. Koper umyć , posiekać drobno. Do gotującej się zupy dodać resztę warzyw ,w tym odsączony groszek konserwowy serek topiony oraz koper.
4.W między czasie doprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę gotować do całkowitej miękkości wszystkich warzyw. Wlać jogurt naturalny ,wymieszać ,zostawić chwilę na gazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 28.12.2015 13:40
Moja rodzina uwielbiam takie warzywne zupy :) Dziękuję :)
dollce 27.12.2015 20:57
Pyszna propozycja
Iwusia 26.12.2015 20:46
bardzo smakowita zupka
Aleksandra/Olcia 26.12.2015 17:12
po świątecznym jedzeniu mam ochotę na zwykłą zupkę warzywną
Benita 26.12.2015 16:57
smakowita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak