Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia surówka obiadowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0,5 młodej
papryka czerwona 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kalarepka młoda 1 sztuka
cebula 0,5 czerwona
botwina liście mały pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat świeżo mielona
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
majonez 4-5 łyżek

Porada

Do surówki każdy może dodać jeszcze inne ulubione warzywa. Moja kompozycja smakowała pysznie, więc polecam!

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia surówka obiadowa

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i delikatnie nasalamy i odstawiamy na około 15 minut.
Krok 1 - Letnia surówka obiadowa foto
2
Między czasie botwinkę przepłukujemy, osuszamy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2 - Letnia surówka obiadowa foto
3
Marchew oraz kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. P
Krok 3 - Letnia surówka obiadowa foto
4
aprykę kroimy w paseczki.
Krok 4 - Letnia surówka obiadowa foto
5
Tak przygotowane składniki dodajemy do nasolonej kapusty. Całość doprawiamy do smaku i dodajemy majonez. Gdy składniki dokładnie się połączą sałatka jest gotowa.
Krok 5 - Letnia surówka obiadowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.12.2015 03:44
Zawsze dobra.
Zdzisław 28.12.2015 15:32
wspomnienie lata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak