Przepis i sposób przygotowania na: Letnia sałatka z kurczakiem
Letnia sałatka z kurczakiem z:
- selerem naciowym
- morelami
- winogronami
- sosem curry
1. Mięso umyć, zrumienić na oleju, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 10 minut, potem pokroić w paseczki.
2. Morele sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w paski.
3. Seler umyć, pokroić. Winogrona umyć, przepołowić i wyjąc pestki.
4. Sporządzić sos, łącząc majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, miodem, curry, solą i pieprzem.
5. Mięso, morele, winogrona i seler przełożyć do pucharków lub miseczek, udekorować liśćmi sałaty, po czym polać sosem.
PS. Jeśli chcecie dodać trochę ostrości pokrójcie drobno cebulę czerwoną.