letni talerz z owocami

letni talerz z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    20 dkg
  • poziomki

    20 dkg
  • pomarańcza

    1 szt
  • kiwi

    2 szt
  • brzoskwinia

    1 szt
  • twarożek

    15 dkg
  • sok z pomarańczy

    1/2 szt
  • syrop klonowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody oczyszczamy,myjemy i osuszamy,poziomki kroimy na połówki,pomarańczę i kiwi obieramy.Pomarańczę dzielimy na cząstki ,kiwi kroimy w plasterki,brzoskwinie myjemy wyjmujemy pestkę i kroimy na kawałki.Owoce układamy na 4 talerzykach zostawiając wolne miejsce pośrodku.Twarożek mieszamy z syropem klonowym i sokiem pomarańczowym i napełniamy środek każdego talerzyka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat