Piersi oczyścić i umyć. Pokroić na kawałki ok. 1 x 4 cm. Przełożyć do miski, doprawić do smaku, polać 3 łyżkami oliwy, wymieszać i wstawić do lodówki. Kapustkę poszatkować, marchew, paprykę, fasolkę i kalarepkę pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki i wraz z fasolką i kalarepką chwilkę podgotować. Cebulę pokroić w piórka, pora w plasterki, czosnek rozgnieść i posiekać. Na dużą patelnię wysypać kapustkę, marchewkę, paprykę, cebulę, czosnek, pora i podduszone fasolkę, kalarepkę i kalafiora. Dolać 1/2 szklanki wody, 3 łyżki oliwy, doprawić i mieszając dusić (warzywa muszą pozostać kruche). Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na grube pół plastry, dodać do warzyw i podgrzać. Dolać sosu sojowego do smaku i wymieszać. Kawałki piersi z kurczaka usmażyć na oliwie na złoty kolor. Warzywa można wymieszać z mięsem lub podawać osobno. Posypać koperkiem. Smaczne zarówno z ryżem jak i ziemniaczkami. Smacznego.