Leszcz smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    1 kg
  • tłuszcz

    100 gram
  • mąka

    1 łyżka
  • cukier

    sczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić z łusek, umyć i wyfiletować.Pokroić na porcje, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym tłuszczu.Oprószyć solą i odrobiną cukru.Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 04.11.2013 07:29
z pewnością bardzo smaczna , bardzo dawno jej nie jadłam
Beata23 02.08.2013 10:29
uwielbiam ryby smażone
Elżbieta17 14.04.2013 23:07
pyszna rybka:)
anemon 15.02.2013 09:30
Smaczna ryba.
Seba 02.02.2013 16:51
smaczna rybka
Motorek 04.01.2013 08:57
pycha rybka
Wafelek2601 30.12.2012 00:15
Uwielbiam świeże ryby
kate.500 22.11.2012 09:00
pycha
alaaa 24.10.2012 21:45
smaczna rybka,też lubię
Krystyna32 07.08.2012 06:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat