Leśny gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby świeże

    20 dag maślaki
  • podgrzybki

    10 dag
  • musztarda

    2 łyżki
  • bulion

    1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • tymianek

  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leśny gulasz foto
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju
Krok 2 - Leśny gulasz foto
Do gotowej dokładamy pokrojoną w grubą kostkę karkówkę. Razem smażymy około 5-7 minut.
Krok 3 - Leśny gulasz foto
. Następnie dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę, koncentrat oraz musztardę. Podlewamy całość bulionem, dokładamy liście laurowe i dusimy do miękkości mięsa. Wstępnie doprawiamy.
Krok 4 - Leśny gulasz foto
Między czasie na innej patelni podsmażamy pokrojone grzyby.
Krok 5 - Leśny gulasz foto
Gdy mięso jest gotowe dokładamy do niego grzyby. Całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.
Jadwiga/Jaga85
Tak przygotowany gulasz podajemy do makaronu, ziemniaków, kaszy czy chleba. Polecam zwłaszcza gdy sezon grzybowy w pełni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 19.08.2014 00:06
rewelacja smakowa
gusia1000 07.07.2014 22:05
Dobre jedzenie.
krystyna330 07.07.2014 13:38
I to jest to co lubię
ben-ka 07.07.2014 11:51
Smaczne danie,z chęcią bym spróbowała.
PaniMISIOWA 07.07.2014 08:26
bardzo bardzo apetyczny
Agnieszka-87-25 07.07.2014 08:23
już bym zjadła takie coś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat