Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśny biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
mąka pszenna 180 g
cukier 100 g
galaretka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
śmietana 18-procentowej 1
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Leśny biszkopt

białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać suche składniki. Delikatnie wmieszać do ciasta, by składniki się połączyły.suche składniki wmieszane mikserem na wolnych obrotach. Blachę wykładamy papierem do pieczenia wlewamy ciasto biszkoptowe i pieczemy przez ok 20 minut w tem 160 stopni. Rozpuścić galaretkę i odstawić do lodówki do stężenia. Przygotować owoce. Żelatynę rozpuścić w szklance wody. Dać do lodówki do stężenia ( lekkiego) wymieszać ze smietaną ( nie może być grudek). Rozlać na wystudzonego biszkopta ułożyć owoce dać na pół godz do lodówki. Rozlać galaretkę. Włożyć jeszcze na 3 godz do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 19.05.2013 22:08
letni deserek
Bernadeta1 17.03.2013 16:43
lekkie i pyszne ciasto
Karolina28 02.12.2012 13:21
Fantastyczne , bardzo dobre. Polecam .
wyattearp 02.12.2012 10:39
to lubię
Pietruszka 02.12.2012 10:26
smaczne ciasto
Monika-twin 02.12.2012 09:59
ale fajne
-Natka- 02.12.2012 09:10
ładnie wygląda :)
monisia1977 02.12.2012 08:04
dobre
Silver Teaspoon 02.12.2012 05:39
smakowity
miroslawa 02.12.2012 05:39
smaczne
Noruas 02.12.2012 00:30
smaczne i zdrowe, swetnie ci wyszlo
aisoglam 02.12.2012 00:19
A jak długo piec spód ciasta i w jakiej temperaturze?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak