Leśna rolada

Leśna rolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    500 ml
  • jeżyny

    15 dag
  • jagody

    15 dag
  • cukier puder

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną blaszki z pieca . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut. Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon . Krem : Śmietanę ubić na puch , owoce umyć i lekko zmiksować blenderem dodać do śmietany m na koniec wsypać cukry i wymieszać . Na biszkopt rozprowadzić masę i zwinąć w roladę . Wierzch udekorować śmietaną i ulubionymi owocami . Owoce polać łyżką galaretki żółtej .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

14.02.2014 17:11
pyszna rolada

Danka

01.01.2014 10:30
pysznie się prezentuje

RenataZ-et

10.12.2012 18:29
pyszna rolada

Łukasz15

26.11.2012 20:21
Smakowita

Wafelek2601

14.11.2012 09:01
Smakowita

Seba

26.10.2012 09:11
pycha

mirosława4

14.10.2012 19:34
pyszności

KasiaK90

25.08.2012 08:16
pyszna

Megi

13.08.2012 13:56
wyglda apetycznie

anja3107

30.07.2012 08:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat