Leśna rolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    500 ml
  • jeżyny

    15 dag
  • jagody

    15 dag
  • cukier puder

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną blaszki z pieca . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut. Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon . Krem : Śmietanę ubić na puch , owoce umyć i lekko zmiksować blenderem dodać do śmietany m na koniec wsypać cukry i wymieszać . Na biszkopt rozprowadzić masę i zwinąć w roladę . Wierzch udekorować śmietaną i ulubionymi owocami . Owoce polać łyżką galaretki żółtej .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 14.02.2014 17:11
pyszna rolada
Danka 01.01.2014 10:30
pysznie się prezentuje
RenataZ-et 10.12.2012 18:29
pyszna rolada
Łukasz15 26.11.2012 20:21
Smakowita
Wafelek2601 14.11.2012 09:01
Smakowita
Seba 26.10.2012 09:11
pycha
mirosława4 14.10.2012 19:34
pyszności
KasiaK90 25.08.2012 08:16
pyszna
Megi 13.08.2012 13:56
wyglda apetycznie
anja3107 30.07.2012 08:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat