Leśna kostka

Leśna kostka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

masa

  • śmietana kremówka

    2 szklanki
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • żelatyna deserowa

    1 opakowanie

oraz

  • biszkopty okrągłe

  • herbatniki

    czekoladowe
  • galaretka owoce leśne

    1

góra kostki

  • owoce leśne

    np. borówki, jagody, maliny w sumie 1 kg.
  • galaretka owoce leśne

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.

Do dużej miski wsyp galaretkę i rozpuść w 500 ml. wrzątku.

2.

Żelatynę sporządź w/g przepisu.
Śmietanę ubij na sztywno, małymi porcjami dolewaj mleko ,nie przerywając ubijania, na koniec wlej przestudzoną żelatynę. Masę odstaw.

3.

Owoce przełóż do garnka ,i zacznij podgrzewać ,jak puszczą sok dosyp galaretki, mieszaj i podgrzewaj do momentu aż galaretka się rozpuści, wtedy zdejmij z ognia i postaw w chłodne miejsce.


4.

Dno kwadratowej formy zabezpiecz folia spożywczą .
Wyłóż biszkopty, na biszkopty masę ,wstaw do lodówki ,jak masa całkowicie stężeje, wlej galaretkę ,wstaw do lodówki, po około 30 minutach na galaretkę wyłóż herbatniki, na herbatniki wlej tężejącą masę z owoców ,wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.

5.

Przed podaniem udekoruj owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

27.03.2017 17:18
Dobrze wygląda takie ciasto.

Janina

27.03.2017 17:03
Pyszności;))

Babeczka35

27.03.2017 06:55
Pysznie wygląda.

Patrycja33

26.03.2017 23:39
zjadłabym kawałeczek :-)

Renata9

26.03.2017 23:11
Bardzo dobre ciacho

Marta1986

26.03.2017 20:24
pyszne mniam

Wiesława1

26.03.2017 20:17
Pyszna propozycja

Lis

26.03.2017 19:55
Bardzo przepyszne ciasto:)

IKrakowianka

26.03.2017 19:50
super ciasto

mirosława4

26.03.2017 19:19
smaczniutka ta kostka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat