Leśna jajecznica

Leśna jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    20 dag
  • maślaki

    4-5 sztuk
  • cebula biała

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leśna jajecznica
Grzyby obieramy z igliwia leśnego,z maślaczków sciągamy skórkę z kapeluszy i dokładnie myjemy.Kroimy na małe kawałki lub plastry i wrzucamy na suchą patelnię ,smażymy od czasu do czasu mieszając aż cały sok z grzybów wyparuje
Krok 2 - Leśna jajecznica
wtedy dodajemy 2 łyżki masła ,dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy aż grzyby będą miekkie około 15 minut..Po tym czasie wbijamy jajka wtedy też solimy i doprawiamy pieprzem mieszajac az jajecznica będzie odpowiednio ścięta
Krok 3 - Leśna jajecznica
Podajemy z pieczywem pszennym posmarowanym masełkiem. Smacznego:)

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga/Jaga85

06.10.2013 12:29
Robię podobną- pycha!!!!

sylwia_mc

06.10.2013 12:07
ja też mam już ochotę

gosia47-47

06.10.2013 11:42
mmmm, aż mi ochota przyszła na jajeczniczkę :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat