Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lentilkowe babeczki Zewy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej kokosowy 1/2 szk ilość po roztopieniu oleju
mąka pszenna 250 g typ 500
mleko 3/4 szk
jajko 2 szt
ksylitol 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
lentilki 12 łyżeczek mini lentilek
Polewa: 5 łyżka sos wiśniowy

Porada

Ilość oleju to jest po roztopieniu go lentilki mają być mini sos deserowy wiśniowy do polania babeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Lentilkowe babeczki Zewy

W misce wymieszać mleko z jajkami i olejem.
Suche składniki wymieszać, przesypać do płynnych i wymieszać.
Papilotki umieścić we wgłębieniach blaszki na babeczki i nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.
Część babeczek można zrobić inaczej, czyli nałożyć ciasto a potem lentilki ale lekko je docisnąć do ciasta.
Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.10.2016 22:24
Pyszne babeczki
ZEWA 30.09.2016 09:40
Dziękuję :)
MałaMi89 29.09.2016 23:52
Ale tu kolorowo :)
Mama niejadka 29.09.2016 21:53
Pyszne babeczki
Łukasz15 29.09.2016 21:39
Ale tu pięknie, kolorowo
RenataZ-et 29.09.2016 21:24
fajne babeczki :)
olkaaa 29.09.2016 21:13
fajnie wygladają
Bernadeta1 29.09.2016 17:57
Jakie kolorowe i smaczne babeczki
ilka01 29.09.2016 17:03
wyglądają super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak