Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
olej kokosowy
1/2 szk ilość po roztopieniu oleju -
mąka pszenna
250 g typ 500 -
mleko
3/4 szk -
jajko
2 szt -
ksylitol
4 łyżki -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
lentilki
12 łyżeczek mini lentilek -
Polewa:
5 łyżka sos wiśniowy
Sposób przygotowania
Suche składniki wymieszać, przesypać do płynnych i wymieszać.
Papilotki umieścić we wgłębieniach blaszki na babeczki i nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.
Część babeczek można zrobić inaczej, czyli nałożyć ciasto a potem lentilki ale lekko je docisnąć do ciasta.
Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.
Ilość oleju to jest po roztopieniu go lentilki mają być mini sos deserowy wiśniowy do polania babeczek![]()
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się