Lentilkowe babeczki Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej kokosowy

    1/2 szk ilość po roztopieniu oleju
  • mąka pszenna

    250 g typ 500
  • mleko

    3/4 szk
  • jajko

    2 szt
  • ksylitol

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • lentilki

    12 łyżeczek mini lentilek
  • Polewa:

    5 łyżka sos wiśniowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce wymieszać mleko z jajkami i olejem.
Suche składniki wymieszać, przesypać do płynnych i wymieszać.
Papilotki umieścić we wgłębieniach blaszki na babeczki i nałożyć po łyżce łyżeczce lentilek a potem lentilki zakryć drugą łyżką ciasta.
Część babeczek można zrobić inaczej, czyli nałożyć ciasto a potem lentilki ale lekko je docisnąć do ciasta.
Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem babeczki polać polewą wiśniową.
ZEWA
Ilość oleju to jest po roztopieniu go lentilki mają być mini sos deserowy wiśniowy do polania babeczek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 11.10.2016 22:24
Pyszne babeczki
ZEWA 30.09.2016 09:40
Dziękuję :)
MałaMi89 29.09.2016 23:52
Ale tu kolorowo :)
Mama niejadka 29.09.2016 21:53
Pyszne babeczki
Łukasz15 29.09.2016 21:39
Ale tu pięknie, kolorowo
RenataZ-et 29.09.2016 21:24
fajne babeczki :)
olkaaa 29.09.2016 21:13
fajnie wygladają
Bernadeta1 29.09.2016 17:57
Jakie kolorowe i smaczne babeczki
ilka01 29.09.2016 17:03
wyglądają super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat