Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwy torcik

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciemne spody tortowe 1 opakowanie
masa makowa
masło 1/2 kostki
gotowa masa makowa 1/2 puszki
Masa śmietankowa
cukier 1/2 szklanki
śmietana 30% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
DODATKOWO:
serek homogenizowany 40 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwy torcik

Wykonanie:
Spody tortowe dokładnie nasączyć winem i kolejno przekładać masami zostawiając troszkę masy śmietankowej do dekoracji. Po przełożeniu tort dowolnie ozdobić i schłodzić.

Masa makowa:
Masło utrzeć na krem w trakcie dodając masę makową.

Masa śmietankowa:
Śmietanę ubić z dodatkiem rozpuszczonej i przestudzonej żelatyny, serek wymieszać z cukrem i następnie ostrożnie połączyć z ubitą śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.05.2013 22:51
aj, niech i będzie leniwy, ale wygląda pysznie
iziona 18.01.2013 21:10
Wiesz ja tez wolę swoje, ale ten był nawet smaczny.
Agnieszka_B 18.01.2013 21:03
ja osobiście nie mam przekonania do kupnych spodów... Ale torcik prezentuje się pysznie (i nazwa idealnie pasuje) :D
cooleczka 05.01.2013 16:18
z kupnych spodów, ale bardzo ładnie się prezentuje. ja kiedyś też kupiłam gotowe spody - rzeczywiście są suche, nie mialam czym namoczyć, to użyłam soku wiśniowego
Sisterskitchen 05.01.2013 15:19
wygląda super
Kuchareczka2 05.01.2013 14:31
piekny tort
Adrian3 05.01.2013 13:57
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak