leniwe pierogi z ciasta ziemniaczanego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    ½ kg
  • jajko

    1 szt.
  • Trwóg

    ¼ kg
  • sól

  • masło

    4 dag
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyścić, obrać, zemleć, ostudzić.. wymieszać z mąką i serem i zagnieść ciasto z jajkiem, dodać soli. Na stolnicy posypanej mąką wyrobić z ciasta wałek, spłaszczyć go, pokroić na równe skośne pierożki. Pierogi ugotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat