Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LEKKO PIKANTNE UDKA KURCZAKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

udka kurczaka 6

Marynata

olej 2 łyżki
olej łyżka - z dodatkiem ostrej papryki, bazylii i pomidorów
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat czubata łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: LEKKO PIKANTNE UDKA KURCZAKA

Oleje łączę z przyprawą do kurczaka.
Kurczaka dokładnie docieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin.
Piekę pod przykryciem (mięso można przykryć folią aluminiową) 65 minut w 180 stopniach, następnie kolejne 15 minut bez pokrywki (do momentu zezłocenia się kurczaka).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.07.2017 12:48
Jedno z prostszych i lepszych dań obiadowych :)
jejkuchnia 20.07.2017 10:24
To prawda. ;)
SzczyptaChili 19.07.2017 21:15
Takie proste , pieczone udka zawsze chętnie wszyscy zjadają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak