Lekko czosnkowa z mozzarellą kasza gryczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • mozzarella w bloku

    15 dag
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz biały Prymat

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i wyciągamy z woreczka. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy wyciśnięty czosnek i mieszamy. Dodajemy ugotowana kaszę , doprawiamy do smaku , sola morską i pieprzem. Na koniec dodajemy drobno pokrojony ser mozzarelle. Mieszamy i chwilę podsmażamy. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 08.11.2013 07:20
fajne polaczenie
Barbara/zuza22_85 06.11.2013 21:56
bardzo smaczne
Misada 06.11.2013 21:29
pyszny dodatek
Klisza 06.11.2013 21:21
smaczne połączenie
Krzysiek3 06.11.2013 21:08
fajny pomysł
Simeo 06.11.2013 20:59
ciekawy przepis
Iwka 06.11.2013 20:52
zaskakujące
Silver Teaspoon 06.11.2013 20:42
uwielbiam mozzarellę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat