Lekkie wielkanocne śniadanko.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek wiejski

  • łosoś

  • wafle ryżowe

    (z solą morską)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
* na 1 porcję:
* 2 wafle ryżowe z solą morską Good Food
* 1 duży plaster łososia wędzonego
* 2 czubate łyżeczki serka wiejskiego Piątnica 3% tłuszczu
* 2 listki sałaty
* 1 rzodkiewka
* 4 plasterki ogórka zielonego ze skórką
* 6 oliwek zielonych
* 2 plastry pomidora
* garść posiekanego szczypiorku
* pieprz kolorowy
Na waflach ryżowych położyć po listku sałaty. Na nich rozsmarować po łyżeczce serka wiejskiego. Na serku rozmieścić plaster pomidora, ogórka, rzodkiewki i rulon z połowy plasterka łososia. Udekorować resztą ogórka, rzodkiewki i oliwkami. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć pieprzem kolorowym, świeżo zmielonym. Nie ma potrzeby solenia (słony jest łosoś i wafle ryżowe,które zawierają sól morską).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 16.02.2012 10:18
Super, smacznie się prezentuje
caroline1983 23.04.2011 15:27
Bardzo ładne
Misiek1 12.04.2011 11:30
Podoba mi się:)
SmacznaPyza 11.04.2011 14:00
bardzo smacznie i leciutko!
Mati13 11.04.2011 09:37
cudownie wgląda!
Małgorzata113 11.04.2011 08:34
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat