Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3-4 plastry
wywar warzywny 500 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie schabowe

Z zimnego wywaru odlałam 150ml by wymieszać z mąką. Do wywaru włożyłam mięso i po zagotowaniu gotowałam jeszcze około 5 min na wolnym ogniu. Mięso wyciągnęłam a do wywaru dodałam rozrobioną mąkę, szybko mieszając zagotowałam. Dodałam pastę pomidorową, doprawiłam do smaku i sos gotowy.

Mięso polałam sosem i podałam do zapiekanki z makaronem (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/272592/zapiekanka-warzywna.html).

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 03.04.2013 14:25
jak smazyc mieso by bylo soczyste?
adam1f 14.03.2013 16:41
super pomysł
Marlenka.S 01.03.2013 21:10
świetny pomysł, na prawdę lekkie
sara1 01.03.2013 11:31
ciekawie zrobione mięsko
paulina2157 01.03.2013 08:59
ładnie wygląda można podać z ryżem
msmors 01.03.2013 08:42
Ja uwielbiam taki schab.
Janina 01.03.2013 08:41
Bardzo smaczne
SylwiaMagdaSabin 01.03.2013 08:20
w sosie własnym uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak