lekkie ciasto truskawkowe

lekkie ciasto truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyż
  • truskawki

    0,5 kg
  • cukier puder

    3 łyż
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • jogurt naturalny

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania lekkie ciasto truskawkowe

upiec biszkopt z 5 jajek. Żelatynę rozpuścić w 4 łyż wody aby napęczniała . Jogurty zmiksować ok 5 min dodać żelatyne i pokrojone truskawki oraz pozostałe składniki. Masę wylać na biszkopt i zalać tężejąca galaretką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat