lekkie ciasto truskawkowe

lekkie ciasto truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • żelatyna

    2 łyż
  • truskawki

    0,5 kg
  • cukier puder

    3 łyż
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • jogurt naturalny

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

upiec biszkopt z 5 jajek. Żelatynę rozpuścić w 4 łyż wody aby napęczniała . Jogurty zmiksować ok 5 min dodać żelatyne i pokrojone truskawki oraz pozostałe składniki. Masę wylać na biszkopt i zalać tężejąca galaretką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat