Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki makaron z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1/2 opakowanie
pierś z kurczaka 2 sztuka
marchew 2 sztuka
brokuły 1 sztuka
fasolka szparagowa 1 opakowania
bazylia świeża 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki makaron z fasolką szparagową

Makaron gotujemy w tradycyjny sposób, tak samo jak brokuł, pokrojony w nieduże różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Podgrzewamy na nim fasolkę i pokrojone w małe kostki, oczyszczone marchewki. Gdy będą już lekko miękkie dodajemy do nich pokrojone w średniej wielkości cząstki piersi kurczaka opruszone solą i pieprzem. Tak przygotowane składniki posypujemy bardzo drobno posiekaną świeżą bazylią. Wszystkie składniki podsmażamy do całkowitej miękkości.
Na koniec całość łączymy z makaronem i brokułami, doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Jemy jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.01.2015 18:27
smaczne danie
Adamorek 30.01.2015 15:54
doskonałe lekkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak