Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki gulasz z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gulasz

pierś z kurczaka 1 filet
warzywa mrożone 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 kulki
przecier pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki

dodatkowo

ziemniaki 0,5 kg
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: lekki gulasz z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w kostkę. Przygotowujemy marynatę: składniki łączymy z łyżką oleju. Nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na 10 minut. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy mięso wraz z cebulą z obu stron.
Krok 1 - lekki gulasz z warzywami foto
2
Następnie na patelnię dajemy warzywa mrożone (dowolne, u mnie wiosenna zupa). Dusimy na wolnym ogniu około 15 minut.
Krok 2 - lekki gulasz z warzywami foto
3
Ziemniaki obieramy. Gotujemy do miękkości. Dodajemy łyżkę masła. Robimy puree.
Krok 3 - lekki gulasz z warzywami foto
4
Na patelnię dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy. Czekamy do zredukowania sosu.
Krok 4 - lekki gulasz z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 28.12.2016 12:30
aż chce sie jeść:)
ziutka123 28.12.2016 11:37
wygląda świetnie
Ewelina1991 28.12.2016 09:32
smaczny gulasz
edytazaw89@wp 28.12.2016 02:24
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak