Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
truskawki
garść -
galaretka truskawkowa
1 opakowanie -
wrzątek
250 ml -
śmietana 30%
300 ml -
kakao do posypania
Przepis i sposób przygotowania Lekki deser truskawkowy
Na dno pucharków układamy pokrojone w kostki truskawki.
Do każdej szklaneczki wlewamy po 2-3 łyżki galaretki.
Śmietankę 200 ml ubijamy na sztywno i powoli dodajemy pozostałą galaretkę.
Masę wlewamy do pucharków.
Pozostałe 100 ml śmietanki ubijamy na sztywno i wykładamy na górę deseru.
Posypujemy kakao i wkładamy do lodówki żeby jeszcze stężało.
Komentarze (8)