lekki bigos z młodej kapusty z papryką...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    2 główki/większe
  • woda

    1 litr
  • łopatka bez kości

    1 kg
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuki/większe
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łopatkę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju rzepakowym na rumiano, dodać pokrojoną cebulę, paprykę, wsypać papryki w proszku, 1 kostkę rosołową, wszystko podsmażać z 15 minut

pokrojoną kapustę w garnku zagotować z wodą, kapustę dodaję porcjami, gdyż pod wpływem gotowania kapusta się kurczy i więcej do garnka jej się zmieści

do kapusty przelać usmażone mięso, wymieszać, dodać kucharka i 1 kostkę rosołową, wszystko gotować z 30-40 minut na średnim ogniu

kapusta najlepiej smakuje po kilku godzinach jak smaki się przegryzą, można podać do pieczywa czy do ziemniaków...........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat