Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
2.5 l. -
ziemniaki
4-5 szt. -
warzywa mrożone
1 opakowanie -
śmietana kwaśna
1.5 łyżki -
kostka rosołowa
1 szt. -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
warzywa suszone
2 łyżki -
koper świeży
1 łyżka
Sposób przygotowania
Wstawić na gaz. Dodać łyżeczkę soli i warzywa suszone.
2. Po 20 min. dodać warzywa mrożone i kostkę rosołową. Gotować aż warzywa zmiękną (ale się nie rozgotują).
3. Zupę doprawić do smaku zdjąć z gazu oraz dodać zahartowaną śmietanę. Wymieszać. Na koniec posypać koperkiem.
Skład mojej mrożonki to: brokuł, kalafior i marchew. Warzywa suszone to u mnie domowa przyprawa do zup.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się