Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa warzywna

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2.5 l.
ziemniaki 4-5 szt.
warzywa mrożone 1 opakowanie
śmietana kwaśna 1.5 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
warzywa suszone 2 łyżki
koper świeży 1 łyżka

Porada

Skład mojej mrożonki to: brokuł, kalafior i marchew. Warzywa suszone to u mnie domowa przyprawa do zup.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa warzywna

1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą.
Wstawić na gaz. Dodać łyżeczkę soli i warzywa suszone.
2. Po 20 min. dodać warzywa mrożone i kostkę rosołową. Gotować aż warzywa zmiękną (ale się nie rozgotują).
3. Zupę doprawić do smaku zdjąć z gazu oraz dodać zahartowaną śmietanę. Wymieszać. Na koniec posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.05.2015 18:23
lekka i smaczna
Magda60 11.05.2015 15:50
lekka a zarazem pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak