Lekka zupa warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2.5 l.
  • ziemniaki

    4-5 szt.
  • warzywa mrożone

    1 opakowanie
  • śmietana kwaśna

    1.5 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • warzywa suszone

    2 łyżki
  • koper świeży

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą.
Wstawić na gaz. Dodać łyżeczkę soli i warzywa suszone.
2. Po 20 min. dodać warzywa mrożone i kostkę rosołową. Gotować aż warzywa zmiękną (ale się nie rozgotują).
3. Zupę doprawić do smaku zdjąć z gazu oraz dodać zahartowaną śmietanę. Wymieszać. Na koniec posypać koperkiem.
paulette17
Skład mojej mrożonki to: brokuł, kalafior i marchew. Warzywa suszone to u mnie domowa przyprawa do zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 11.05.2015 18:23
lekka i smaczna
Magda60 11.05.2015 15:50
lekka a zarazem pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat