lekka zupa

lekka zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar rosołowy

    2 l
  • fasolka szparagowa

    40 dkg
  • ziemniaki

    40 dkg
  • marchew

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • szynka

    30 dkg
  • vegata

  • pieprz

  • natka pietruszki

    garść
  • papryka czerwona

    1,2 strąka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę, a fasolę w kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Szynke pokroić w kostkę. Warzywa i szynkę zalac w rondelku wywarem i ugotować do miękkości. Doprawić do smaku i posypać natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JaPaqc

23.08.2012 07:58
taka do popicia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat