Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2-3
pomidorki koktajlowe ok.15 dag
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki
Koperek suszony Prymat
sok z cytryny
mix sałat (z rukolą w składzie)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z tuńczykiem

Jajka ugotować na twardo, sałatę dokładnie umyć i ułożyć w misce. Pomidorki umyć i pokroić na mniejsze kawałki, tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka obrać i pokroić, ułożyć te składniki na sałacie. Całość posolić. Oliwę wymieszać z wodą i dodać koperek, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Sosem polać sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.06.2013 20:26
lubię sałatki z tuńczykiem:-)
aisoglam 15.06.2013 21:58
Świetna sałatka :)
Milena87 15.06.2013 20:31
fajne danie na kolację
Megg 15.06.2013 19:50
przepyszna taka sałatka
Zdzisław 15.06.2013 18:15
smaczna ta sałatka z jajkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak