Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z fasolką szparagową i nasionami chia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Lekka sałatka z fasolką szparagową, serem feta i pomidorkami koktajlowymi jest idealna nie tylko dla osób na diecie. Najlepiej smakuje w gronie bliskich a nasiona chia sprawią, że zadbamy nie tylko o ich podniebienia.

Składniki:

Składniki

sałata chrupiąca 3 garście
fasolka szparagowa 300 g
ser feta 100 g
pomidorki koktajlowe 250 g
nasiona chia 4 łyżeczki
oliwa 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól 4 łyżeczki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z fasolką szparagową i nasionami chia

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki. W dużym garnku zagotować osoloną wodę i włożyć fasolkę. Gotować około 9 minut do miękkości. Odcedzić i włożyć do miski.
Sałatę umyć, porozrywać na mniejsze części, włożyć do miski z ostudzoną fasolką szparagową. Następnie dodać umyte i pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i rozdrobniony w rękach ser feta.
W oddzielnym naczyniu połączyć oliwę, rozdrobniony czosnek oraz zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Polać sałatkę i posypać nasionami chia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak