Lekka sałatka z arbuzem , fetą , oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata chrupiąca

    2 garście
  • cebula czerwona

    1 szt/mała
  • feta

    5 kosteczek
  • oliwki

    5 szt
  • arbuz

    5 kulek /
  • kolendra

    4 listki
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyłam bo to moja własna z ogrodu , poszarpałam recznie na kawałki .
Oliwki tylko rozkroiłam na pół .
Arbuza wydrążyłam kilka kulek specjalną łyżką .
Cebulkę poszatkowałam w piórka .
Na sałacie układamy resztę składników , solimy i pieprzymy , skrapiamy octem i oliwą , ja użyłam oliwy z oliwek bo akurat mam oliwki czarne w takiej gotowej marynacie i zawsze ją zużywam .
Listki bazyli porwałam i kolendry też i dodałam do sałatki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
GOSIA18 22.06.2013 14:38
pięknie się prezentuje
Anna133 22.06.2013 07:26
ja tez uwielbiam lekkie i pyszne sałatki zwłaszcza latem
Iwa27 21.06.2013 20:43
kocham arbuza musze wypróbowac
adelajda 21.06.2013 19:13
na pewno smaczna
Pomocnik 21.06.2013 18:42
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat