Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pierś ze szpinakiem i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
szpinak mrożony 110 gram
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
papryka czerwona 25 gram
sól do smaku
tymianek 1/4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pierś ze szpinakiem i papryką

Kroki postępowania

1

Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozkroić. Oprószyć solą i tymiankiem. Odłożyć do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić mrożony szpinak. Delikatnie ogrzewać do rozmrożenia. Gdy to nastąpi doprawić sokiem z cytryny i dusić do odparowania większości płynu.
Krok 1 - Lekka pierś ze szpinakiem i papryką foto
2
Dodać sól i czosnek i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie rozsmarować na płacie mięsa.
Krok 2 - Lekka pierś ze szpinakiem i papryką foto
3
Paprykę pokroić na paski i ułożyć je na szpinaku. Zwinąć w roladkę.
Krok 3 - Lekka pierś ze szpinakiem i papryką foto
4
Przełożyć na folię aluminiową
Krok 4 - Lekka pierś ze szpinakiem i papryką foto
5
zamknąć w tzw. cukierek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 15-18 minut. Przed podaniem wyjąć z folii. Smacznego!
Krok 5 - Lekka pierś ze szpinakiem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.07.2015 08:07
bardzo smacznie
Klausia 27.04.2015 21:11
apetyczne :)
Mniam 07.04.2015 15:56
Fajny pomysł na pierś z kurczaka. Pysznie!
dollce 07.04.2015 12:01
Fajna propozycja
Motorek 07.04.2015 09:49
super mięsko
Agnieszka-87-25 07.04.2015 08:45
ekstra zjadło by sie
monika141 07.04.2015 08:04
pyszne i zdrowe mięsko
miodunka 06.04.2015 22:23
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak