Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pasta z czarnuszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
jogurt naturalny 3 czubate łyżeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 3/4 płaskiej łyżeczki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pasta z czarnuszką

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i tniemy w kostkę lub używamy sitka do warzyw. Do jajek dodajemy 3/4 płaskiej łyżeczki czarnuszki oraz jogurt naturalny (ja łącze składniki z jeszcze lekko ciepłymi jajkami). Całość mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku według uznania solą himalajską i pieprzem (próbując).

Podajemy z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 16.10.2016 18:22
smaczna pasta
cukiereczek 16.10.2016 15:10
ciekawy smak
MagdalenaIC 16.10.2016 12:49
Dziękuję :)
gosia56 16.10.2016 09:30
pyszna pasta;)
pestka 16.10.2016 09:06
smaczne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak