Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka kalafiorowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
kalafior 1/2 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 3-4 szt
pietruszka 1 szt
seler nać
natka pietruszki
koperek
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka kalafiorowa

Udko zalać wodą i zagotować. Posolić. Dodać pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę i związane w pęczek nacie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do zupy, kiedy mięso będzie już prawie miękkie. Udko wyjąć, a do zupy dodać podzielonego na różyczki kalafiora. Mięso z udka obrać i dodać do zupy. Wsypać koperek. Kiedy kalafior zmięknie, doprawić i wyłączyć gaz. Zaciągnąć jogurtem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 14.01.2015 14:30
Pysznie wygląda!
mysza75 14.01.2015 09:52
fajna zupka i do tego zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak