Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
śmietana 2 szkl
cukier 20 dag
masło 3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: legumina z kaszy gryczanej

Nie perforowaną wkładkę lub formę budyniową wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Kwaśną dobrą śmietanę wymieszać z pozostałymi składnikami, włożyć do wkładki, przykryć.
Wstawić wkładkę do szybkowaru, szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać polaną konfiturą lub sokiem owocowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak