legumina z kaszy gryczanej

legumina z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szkl
  • śmietana

    2 szkl
  • cukier

    20 dag
  • masło

    3 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • skórka z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania legumina z kaszy gryczanej

Nie perforowaną wkładkę lub formę budyniową wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Kwaśną dobrą śmietanę wymieszać z pozostałymi składnikami, włożyć do wkładki, przykryć.
Wstawić wkładkę do szybkowaru, szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać polaną konfiturą lub sokiem owocowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat