Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 12 sztuk
dżem malinowy 12 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z jabłek

Jabłka, (najlepiej duże papieówki) obrać cieniutko, wydrążyć gniazda nasienne i ułozyć ciasno obok siebie wydrążoną stroną do góry. Nałozyć w każde wydrążone jabłko po łyżeczce dżemu. dolac tyle wody, aby siegała do połowy wielkości jabłek, sczelnie przykryć i gotować około 10-15 minut na małym ogniu., tak aby jabłka były miekkie ale nie rozgotowane. Jeść na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 12.12.2012 08:24
lubię
agnieszka214 16.08.2012 07:10
musze zrobic
okrysia 07.08.2012 19:52
smakowite
treonina 06.08.2012 21:31
ciekawa nazwa :-) pierwszy raz słyszę o takim daniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak