Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LECZO Z MORTADELĄ I KURKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 1 kg.
papryka czerwona 1 kg.
kurki 0,5 kg.
olej 1 szklanka
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżka
woda 2 litry
fasola szparagowa 0,5 kg.
cebula 6 szt.
ketchup pikantny 3 duże łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: LECZO Z MORTADELĄ I KURKAMI

Do garnka wlewamy szklankę oleju, dorzucamy cebulę pokrojoną i dusimy do momentu aż będzie miękka, następnie dodajemy pociętą w paski mortadelę i dodajemy przyprawy (ziele angielskie z 5 szt. i ze dwa liście laurowe)i dusimy dalej mieszając co chwilkę,po ok. 15min. dodajemy umyte w całości kurki,fasolkę szparagową i pokrojona w paski paprykę, mieszamy wszystko razem (dodajemy pieprz, sól, paprykę słodką i ostrą) następnie po podduszeniu dolewamy wodę i dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy, gdy się już zagotuje zabielamy całość odrobiną dobrze roztrzepanej mąki, bądź śmietaną. na koniec dodaje odrobinę pietruszki zielonej. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.10.2014 16:05
ciekawy przepis
ppaulina 15.10.2014 12:08
ciekawy pomysł z tą mortadelą
TOTEK 22.11.2012 11:28
ciekawe i smaczne zapewne :)
Poison1988 17.11.2012 11:26
ale widoczek...ale to musi smakować :)
ewelina/bunia 16.11.2012 20:24
pycha
AURELKA 13.11.2012 18:22
nie myślałam ze mortadelę można dodać do leczo , super pomysł
cooleczka 10.11.2012 20:37
ciekawa propozycja
Simeo 10.11.2012 20:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak