Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z grillowanych warzyw

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2 szt
papryka czerwona 2 szt
kiełbasa śląska 4 szt
cebula 2 szt
pomidor 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
sól i pieprz
olej 3 łyżki

Porada

Leczo to robiłam po imprezie, gdzie zostało dużo grillowanych warzyw z grilla, więc jest to danie recyklingowe. Można użyć różnych rodzajów papryk.

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z grillowanych warzyw

Warzywa pokroić, skropić olejem, przyprawić solą i pieprzem i upiec na grillu. Kiełbaskę ponacinać i również upiec na grillu.
Upieczone warzywa pokroić drobniej, dodać przyprawy, koncentrat i 1 szklankę wody. Dusić chwilę i dodać pokrojone grillowane kiełbaski. Ewentualnie doprawić. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak