Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolki szparagowej

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
cebula 2 szt
marchewka 3 szt
pomidory 2 szt
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1/2 szt
kiełbasa 400 g
koncentrat pomidorowy 100 ml
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolki szparagowej

Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki. Kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Pieczarki kroimy i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy około 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody.
Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory, paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz posiekaną natką. Dusimy jeszcze przez chwilę.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.07.2016 13:50
smaczny pomysł
Futka 10.07.2016 15:55
Wspaniałe i niezwykle smakowite leczo :)
Bernadeta1 10.07.2016 15:50
w sezonie fasolki często takie robię, bardzo smaczne
Ola1young 10.07.2016 14:44
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 10.07.2016 14:17
Lubię takie dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak