Leczo z brązowym ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pomidor

    3 sztuki
  • cukinia

    2 sztuki
  • ryż brązowy

    100 gram
  • oliwa

    1 łyżka
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cukinie obrać, pozbyć się pestek i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na oliwie z oliwek ok. 15-20monut. Dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 03.06.2015 09:56
na pewno pyszne;)
agogo2 02.06.2015 22:51
pyszne leczo
Łukasz15 02.06.2015 22:21
Pyszne leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat