Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z białą kapustą i szynką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 3 łyżki
cukinie małe 2 szt
papryka 2 szt
pomidory 70 dag
kapusta biała 20 dag
szynka konserwowa 20 dag
kostka rosołowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Leczo podawać na ciepło samo lub z pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z białą kapustą i szynką

Kroki postępowania

1
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju,
Krok 1 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
2
Dodać pokrojoną w słupki paprykę, podsmażyć, przełożyć do garnka.
Krok 2 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
3
Wlać odrobinę wody, pokruszyć kostkę rosołową, dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Krok 3 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
4
Szynkę pokroić w kostkę, zrumienić na pozostałym oleju,
Krok 4 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
5
Wsypać pokrojoną w kostkę cukinię, poddusić.
Krok 5 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
6
Dodać pokrojoną białą kapustę, wymieszać, podsmażyć
Krok 6 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
7
Wszystko połączyć z papryką, dodać koncentrat,
Krok 7 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
8
Wsypać pokrojone pomidory, posiekany czosnek, gotować przez kilka minut.
Krok 8 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto
9
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 9 - Leczo z białą kapustą i szynką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 16.11.2014 22:57
smacznie się zapowiada :)
Gracer 16.11.2014 20:33
smaczne danie
Renata22 16.11.2014 17:19
z dodatkiem kapusty nie próbowałam ;)
Renata9 16.11.2014 16:28
bardzo smaczne leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak