Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo Warzywne Smaki Lata

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 szt
boczek wędzony 15 dkg
pomidory krojone z puszki 2 puszki
cukinia 80 dkg
olej do smażenia 10 ml
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
cebula 2 szt
papryka zielona 3 szt
papryka żółta 3 szt
papryka czerwona 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo Warzywne Smaki Lata

Kroki postępowania

1
Składniki
Krok 1 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
2
W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oleju i wrzucamy pokrojoną w talarki cebule.
Krok 2 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
3
Jak cebula się zeszkli to dodajemy pokrojoną w talarki kiełbasę i pokrojony w kostkę boczek, całość na większym ogniu podsmażamy i nie przejmujemy się jeśli coś przywiera do dna garnka.
Krok 3 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
4
Po kilku minutach podsmażania dodajemy pokrojoną w kilkucentymetrowe paski paprykę.
Krok 4 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
5
Cały czas mieszamy na większym ogniu.
Krok 5 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
6
Po kolejnych kilku minutach dodajemy pomidory z puszki.
Krok 6 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
7
Jak nasze leczo po dodaniu pomidorów zacznie się gotować to dodajemu pokrojoną w grubą kostkę cukinie i zmniejszamy ogień. Doprawiamy do smaku przyprawami. Po ok. 30 minutach danie gotowe.
Krok 7 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto
8
Ja podaję ze smażonym makaronem, ale można z ryżem lub świerzym pieczywem. Smacznego :)
Krok 8 - Leczo Warzywne Smaki Lata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EwelinkA_93 08.09.2013 17:16
dobre dobre dobre
Zdzisław 15.07.2013 13:52
dla mnie smaczne jedzenie podano
Bernadeta1 15.07.2013 10:56
bardzo lubię leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak