LECZO

LECZO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    5
  • papryka zielona

    1
  • cebula

    3
  • kiełbasa

    40 dag
  • przyprawa do leczo

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • papryka czerwona

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania LECZO

Papryki oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. Cebulą i kiełbasę w kostkę.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Paprykę dusimy w małej ilości oleju. W osobnym naczyniu dusimy pomidory. Kiełbasę podsmażamy z cebulą na oleju.
Gdy papryka jest miękka dodajemy pomidory a następnie kiełbasę z cebulą.
wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Barbara55 18.01.2012 15:21
uwielbiam
kielcok1 04.12.2011 14:02
bardzo smaczne polecam
berys18 21.03.2011 14:53
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat