Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 2 szt
pomidory 3 szt
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
kiełbasa lisiecka 150 g
koncentrat pomidorowy 1
chilli do smaku
majeranek do smaku
cząber do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: leczo

Cebulę podsmażam na oliwie, dodaję pokrojone na kawałki pieczarki, duszę do miękkości. Dodaję pokrojone papryki. Oddzielnie podsmażam kiełbasę. W dużym rondlu umieszczam liście laurowe, pieczarki z papryką oraz kiełbasę, podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem, dodając pokrojone pomidory, przecier, a na końcu cukinię. Doprawiam ziołami, sola i pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 14.01.2013 08:36
mniam
Dorian 06.11.2012 07:49
pysznie wyglada
Ela15 24.09.2012 20:45
super
Kate131 22.09.2012 13:46
uwielbiam
Agnieszka91 15.09.2012 14:46
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak