Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa
cebula
pomidory
pomidory krojone z puszki
sól do smaku
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Następnie kiełbasę kroimy w półplasterki i dodajemy do lekko zeszklonej cebuli. Smażymy. Wcześniej pokrojoną paprykę w dość duże kawałki wrzucamy na patelnię. Mieszamy i dolewamy odrobinę wody i dusimy na niedużym ogniu. W tam czasie sparzmy pomidory a następnie obieramy pomidory ze skórki. Kroimy je w kostkę i gdy papryka już zmięknie wrzucamy je na patelnię. Dodajemy także pomidory z puszki. Wszystko dusimy, aż do momentu, gdy pomidorki niemal się rozpadną. Jeżeli mamy za mało "sosu" możemy dolać trochę wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a także jeżeli ktoś lubi trochę ostrzejszą kuchnie - pieprzem cayenne.


Do leczo można dodać także cukinie. obieramy ją ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy ją nie długo przed pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 23.10.2012 07:57
ależ apetycznie wygląda
mega231 02.09.2012 11:00
pycha, takiego jeszcze nie robiłam
gusia1000 31.08.2012 19:49
Lubię je i robię.
Cukiereczek13 11.08.2012 00:28
bardzo lubię leczo :)
Ewa/kalapurtka 10.08.2012 20:47
pycha
Kekerboom 10.08.2012 16:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak